Cultuur
Leave a Comment

Brussels Dance!

Brussel is de danshoofdstad bij uitstek in de wereld. Wie er nog aan twijfelde, kan vanaf vandaag niet anders dan zijn mening herbekijken. Maar liefst elf Brusselse culturele instellingen hebben zich dit najaar immers verenigd en bieden onder de noemer Brussels Dance! zowaar 27 verschillende dansvoorstellingen aan.

Niet alleen de grote cultuurhuizen als Beursschouwburg, De Hallen van Schaarbeek en Les Brigittines doen mee, maar ook kleinere podia als Théatre 140 en La Raffinerie. Alle voorstellingen maken deel uit van de normale programmaties bij de verschillende instellingen, toch werd er bewust voor gekozen om ze onder één label naar buiten te brengen. Zo willen de kunstencentra de creatieve dynamiek van Brussel onder de aandacht brengen en de ongeziene diversiteit van de jonge talenten die uit heel Europa in Brussel neerstrijken in de schijnwerpers zetten. Aan het project nemen dan ook Nederlands- en Franstalige instellingen deel.

Het dansfestival wil zo ook het imago van Brussel een boost te geven. Daarnaast willen de elf huizen de beleidsmakers ertoe aanzetten eindelijk eens maatregelen te nemen met oog voor de (culturele) toekomst van het gewest. Het initiatief kreeg op de voorstelling alvast de steun van Rachid Mardane (PS), minister voor de promotie van Brussel in de Franse Gemeenschap.

De aftrap wordt vanavond gegeven door Lisa Da Boit met Il Dolce Domani in het culturele centrum Le Jacques Franck in Sint-Gillis. Het sluitstuk is op 28 november voorzien door Etienne Guilloteau in het Kaaitheater. Diezelfde avond staat er ook een groot slotfeest gepland.

Meer info over de voorstellingen en de volledige programmatie is terug te vinden op www.brusselsdance.be.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s